Surya Apple Cider Vinegar | Detoks dan Diet Sihat

Sumber : google

Dura memang tengah serabut pikir camne nak kuruskan badan ni 😥 Berat sekarang 59kg. Dura terpaksa beli baju dan seluar baru sebab dulu size M, sekarang size XL😭😭😭. Paling teruk, badan selalu rasa gatal-gatal bila berpeluh, tandanya toksin berlebihan dalam badan! Pendek kata, sekarang badan rasa sangat tak selesa dan hilang keyakinan diri 😣😔.

Iklan dari facebook Surya Malaysia di @surya.malaysia

Sangat kebetulan!
Tengah kepala serabut fikir masalah berat badan; ternampak pula iklan Apple Cider Vinegar di tv atau dalam bahasa Melayunya cuka epal. Memang ade banyak cuka epal di pasaran tapi kebanyakannya produk dari luar negara. Tapi Apple Cider Vinegar yang satu ni memang menarik perhatian Dura sebab :
👍ia keluaran Malaysia iaitu oleh Surya Malaysia
👍produknya ditambah dengan madu asli (tiada gula tambahan)
👍disahkan halal dari Jakim
👍boleh diminum oleh semua peringkat umur.

Paling penting, Surya ACV ni memberikan banyak manfaat dan khasiat seperti :
👉bantu lawaskan sistem pencernaan dan kurangkan berat badan berlebihan
👉singkir toksin dari badan yang menjadi punca pelbagai penyakit (detoks)
👉boleh dijadikan minuman untuk menu diet sihat setiap hari
👉minum segelas Surya ACV bersama kurma dapat membantu memberi tenaga berpanjangan dari sahur hingga berbuka.

Kalau dari sudut kesihatan sendiri, cuka epal ni memberikan banyak fungsi seperti bantu kawal paras gula dalam darah, bantu turunkan paras kolestrol jahat dan lemak dan banyak lagi (Sumber www.healthmassa.com). Sebab itu cuka epal sangat popular di kalangan pengamal diet sihat atau orang-orang yang nak berdiet untuk turunkan berat badan. Menurut rakan blogger lain, Surya ACV ini juga sesuai dijadikan pengganti asam jawa atau cuka 👍


Maka, Dura pun minta adik belikan di Watson, satu-satunya farmasi yang jual Apple Cider Vinegar ni selain secara online di Lazada dan Shopee (setakat ini). Harga sebotol RM21+ aje. Pengambilannya pun mudah bangat, campurkan 30ml Surya ACV ke dalam 180ml air dan minum selepas makan; dan boleh ditambah ais jika mahu. Rasanya pun boleh tahan, takde lah rasa mencucuk atau masam (sebab cuka kan?), memang boleh diterima perut walau time sahur atau berbuka👍.

Tapi, kalau dah niat nak turunkan berat badan, pemakanan dan senaman kenalah pandai jaga. Kalau tak, sampai tahun depan pun berat masih tara tu juga, tak susut-susut (Dura la tu!😂). Jadi, harap-harap kali ni menjadi lah program kuruskan badan yang dah berapa tahun asik terbengkalai tengah jalan sebab selalu ada masalah 'pantang jumpa makanan' haha 😄🙊

Kalau anda mahukan sebarang maklumat lanjut berkenaan Apple Cider Vinegar (Surya ACV) ni, boleh lawat page rasmi Surya Malaysia di :
Instagram : @surya.malaysia
Facebook : @surya.malaysia





#BlogDuraNorell #DuraNorellsJourney #KelabBloggerBenAshaari #KBBA9 #MalaysianBlogger #ParentingBlogger #LifestyleBlogger #BloggerMom #SuryaACV #RasaSayangSemanisMadu #AppleCiderVinegarbySuryaMalaysia #ACVSuryaMalaysia #WatsonMalaysia #MinumanKuruskanBadan #DetoxDrink #MinumanUntukDetoks #MinumanLawaskanPencernaan #MinumanDiet #KhasiatCukaEpal #CukaEpalMalaysia #ProdukKuruskanBadan #MinumanTambahTenaga #CaraBuangToksinDalamBadan #CaraKuruskanBadanTanpaLapar

Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!