Gold Coast Malacca International Resort : Tempat Percutian Untuk Keluarga

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur
Gold Coast Malacca International Resort

Pada cuti sekolah baru-baru ini, Dura dan family berkesempatan pergi bercuti ke Melaka. Ini semua plan PakNgah (adik Dura) lah ni. Dah lama dia plan, tapi selalu tak jadi aje sebab asik clash waktu untuk kami sekeluarga. Dengan Maksu yang bakal hadapi exam, dengan PakNgah dan MakNgah yang payah ambik cuti, lepas tu nak tunggu cuti sekolah pulak. Last-last.. dan yang sebenarnya, last minute.. Barulah PakNgah kata, "OK, resort dah booked. So, confirmed kita pi bercuti ke Melaka on 21st March 2017".. 
Boleh, gitu??? Haha

Selepas 2 jam perjalanan dari Kuala Lumpur, maka sampailah kami di Gold Coast Malacca International Resort. Terus kami parking berdekatan lobi. Banyak je parking kat situ. Sepanjang kiri kanan jalan dalam kawasan hotel tu anda boleh parking tau :)


BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

Then, terus kami ke lobi untuk pendaftaran Di sini, Check-In adalah pada pukul 2.30pm, Check-Out pula pada pukul 12.00 tengahari okes :) Andaikata masa anda sampai tu, belum Check-In time lagi, anda boleh je daftar dan bayar dulu di lobi, then bawa anak-anak bermandi-manda di water theme park nya dulu. Takde masalah pun, sebab nanti anda akan diberi tag tangan untuk dipakai selepas pendaftaran selesai. So, dapat je tag, terus pakai, masuk kawasan water theme park, dan lompat dalam kolam ehehe :p

Okeh, selepas mendaftar, kami terus ke Blok 2 iaitu Apartment Hang Jebat. Di sini ada 3 buah blok (Hang Jebat, Hang Tuah dan Hang Li Poh). Setiap bangunan ada 8 tingkat dengan 5 buah pintu rumah di setiap aras. Kami pula dapat aras 5. Dan.. Jangan risau, setiap blok ada dua buah lift. Cuma masa kami sampai tu, ada gangguan sementara pada sebuah lift. Jadi kami gunakan sebuah lagi lift. 


BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur
Haa, kat Blok ini lah kami tinggal.. Blok Hang Jebat :)

Masuk je rumah.. Wahhh.. Serius, cantiknya! Boleh jadi rumah idaman, u olls! Time-time tu boleh pulak terbayang, "Kalaulah den boleh beli rumah macam ni.." huhuhu... 

Rumahnya memang luas. Isi dalam dan susun atur sangat-sangat simple, tapi keluasannya tu yang membuatkan rumah ni nampak eksklusif. 'Feels like a brand new home' gitu.

Ruang tamu yang besar dan selesa, dilengkapi dengan tv dan kipas syiling. Ruang tamu ni mempunyai sliding door. Jadi, bila-bila masa sahaja anda boleh nikmati pemandangan di luar rumah. Kalau nak tahu, ketiga-tiga blok apartment ni mengelilingi kawasan water theme park di bawah. Jadi, bila buka je sliding door di ruang tamu, automatik nampak orang mandi-manda di bawah hehe :) 


BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur
Pemandangan Gold Coast Malacca International Swimming Pool 
dari beranda rumah :)

Di tepi ruang tamu pula diletakkan meja makan 6 kerusi. Di sebelah meja makan ada sebuah toilet untuk kegunaan umum. Toilet ni bersaiz biasa, tetapi ia lengkap dengan shower, sinki dan tandas.


BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

Ni part yang paling best.. Bilik tidur! Rumah ni ada tiga buah bilik tidur, iaitu satu master bedroom dan 2 normal bedroom. Master bedroom memang sangat luas. Nak solat berjemaah 10 orang pun boleh tau dalam bilik tu! Master bedroom dilengkapi dengan sebuah bilik air yang besar, cantik dan selesa. Bilik airnya lengkap dengan shower, sinki, bathtab dan tandas. So, agak-agak, siapa yang dapat bilik ni? Disebabkan bilik ini ada katil king size, maka siapa lagi yang tido kat sini.. Dura and The Zizis la heheh :p

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

Bilik kedua pula normal size room. Katilnya terasing oleh side table. Kalau ada anak-anak yang dah dewasa, boleh je tido dalam bilik ni. Bilik ni pun dilengkapi make-up table dan almari.



BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

Bilik ketiga pun normal size room. Tapi, katilnya adalah single bed yang dicantumkan. So, kalau rasa nak jarakkan sikit katilnya pun boleh, sebab semua katilnya ringan dan mudah digerakkan.


BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur

Bilik Dura ni pun menghadap kawasan waterpark dan blok lain. Jadi, kene pastikan sebelum nak tukar pakaian, tutup langsir dulu ya! Huhu. Dan jangan risau, semua bilik dilengkapi dengan aircond. Jadi, jangan lupa bawa sweater bila tidur di Gold Coast Malacca International Resort ni okes :)

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur
Jangan lupa pakai tudung bila berdiri di tepi tingkap ya hehe.
Sori, gambar gelap sikit. Dura jadi model  tingkap hehe.

Kami tidur di Gold Coast Malacca International Resort ini selama 2 hari 1 malam. Pakej yang kami bayar adalah lengkap berserta 6 tag tangan sebagai pass untuk masuk ke kawasan water theme park. Selama mana kita ada tinggal di Gold Coast Malacca International Resort ni, selama itulah kita boleh masuk ke water theme park, tetapi pastikan tag tangan tu masih ada di tangan lah ya :) Tag tangan tu, kalau tak cukup, anda boleh beli lagi di lobi. Kalau tak silap Dura, harganya RM25 per tag.

Pakej ini juga dilengkapi dengan breakfast untuk 6 orang di dewan banquet mereka yang beroperasi dari jam 7.30am hingga 11.00am. Jika ada lebih 6 orang yang tinggal dalam satu rumah, maka, anda boleh tambah lagi RM sebelum memasuki dewan banquet. So, masa breakfast hari tu, kami tambah RM40 (RM20/pax) untuk KakLong dan KakNgah, manakala AbangYan pula tidak perlu bayar (3 tahun ke bawah).

Lagi satu, macam kami ni, kiranya 3 bilik memang muat-muat untuk 6 dewasa dan 3 kanak-kanak. Tapi, kalau anda nak pergi ramai, tapi nak jimat bajet, boleh aje bawa travel mattress atau tilam toto berserta bantal. Sebab rumah ni luas, sejuk dan selesa. Jadi, bentang aje tilam kat memana, kompem masih boleh lena tidur hehe.

So, selesai posting untuk sesi bermalam di Gold Coast Malacca International Resort ni. Next post, Dura kongsikan gambar dan suasana di Gold Coast Malacca International Water Theme Park pula ya :)


BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Gold Coast Malacca International Resort | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | Parenting Blogger | LifestyleBlogger | PersonalBlogger | FoodBlogger | FoodReview | Travel Blog | Authorized Agent Dexandra Perfume | WAHM | Mompreneur
Gold Coast Malacca International Water Theme Park..
Ni Dura citer dalam next post ya :)

Kalau anda berminat nak pergi bercuti di Gold Coast Malacca International Resort ini di musim cuti sekolah akan datang, anda boleh hubungi resort ini di http://www.goldcoastmalacca.com/.


To be continued....



#BlogDuraNorell #DuraNorellsReview #TravelBlog #GoldCoastMalaccaInternationalResort #GoldCoastMelaka #GoldCoastMalaccaInternationalWaterpark #ResortMurahdiMelaka #ResortFamilyDiMelaka #TempatPercutianMurahMelaka #HotelMurahMelaka #RecommendedFamilyVacationMalacca #BestResortMalacca #ResortTerbaikMelaka #VisitMalacca #MalaccaTour #SchoolHolidays #AktivitiCutiSekolah #LifestyleBlogger #ParentingBlogger #KelabBloggerBenAshaari #KBBA9 #BloggerMalaysia ##MalaysianFoodBlog #WAHM #Mompreneur #IbuTunggal




Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!