Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Sehingga 28 Februari 2017!

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM

Berita baik!
Adakah anda mempunyai kompaun kesalahan trafik dari DBKL yang masih tertunggak?
Jika ada, cepat bayar segera! Sebab DBKL sedang memberikan diskaun khas untuk anda!

Bukan RM100!
Bukan RM80!
Bukan RM50!
Tapi diskaun khas untuk kompaun kesalahan trafik oleh DBKL diturunkan sehingga mencapai nilai RM10 sehingga RM30 sahaja!

Awas!
Tawaran Diskaun Khas Kesalahan Trafik sah sehingga 28 Februari 2017 sahaja!




 Macamana Nak Semak Kompaun? 


2) Klik PerkhidmatanSemakan Notis Kompaun Trafik

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM


3) Isikan Nombor Pendaftaran Kenderaan dan Nombor K/P 》Klik Proses


4) Haa, nampak tak jumlah terkini kompaun Dura tu? Jumlah asalnya adalah RM100 tau! Memang rejeki la dapat bayar time diskaun ni hehe :)

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM
Jumlah kompaun selepas diskaun untuk kesalahan trafik Dura :)



 Macamana Cara Nak Bayar? 

Ada beberapa cara anda boleh buat pembayaran kompaun DBKL ni :

1) Kaunter DBKL 
a) Menara 1, Jalan Raja Laut
b) Jabatan Penguatkuasaan, Jalan Tun Razak
c) Semua pejabat cawangan DBKL

2) Kaunter Pos Malaysia

3) Secara Online di https://www.myeg.com.my/

4) Kiosk pembayaran

Disebabkan Dura ni suka giler dengan konsep 'bayar online' ni, maka Dura buat pembayaran secara online sahaja di MyEG hehe. Lagipun Dura ni jenis 'M L S' bila fikir bab nak kene beratur di mana-mana kaunter pejabat hehe..

Tapi kalau anda lebih suka bayar di kaunter (macam Abah Dura jugek), maka, anda boleh ler pergi ke mana-mana cawangan pejabat di atas yang terdekat okes ;)


 Jom Bayar Secara Online 


2) Klik Register (jika belum pernah daftar) ATAU klik Login (jika pernah daftar).

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM


3) Klik logo Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Klik Semak/Bayar Kesalahan/Kompaun.


4) Isikan maklumat Vehicle Registration No. ATAU IC No. ATAU Notice No. Proceed.


5) Semak senarai kompaun》Tick pada Select to Pay Submit.

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM


6) Semak Total yang perlu dibayar. 
Harap maklum, bayaran menggunakan MYEG ini ada tambahan e-service charge dan GST, jangan terkezut pulaks nanti ya hehe.

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM
Jangan risau! Walaupun ada extra charge, tapi tetap berbaloi-baloi daripada bayar duit minyak dan
beratur panjang di kaunter hehe

7) Pilih sama ada nak bayar guna Credit Card atau Debit Card 》Jika guna Debit Card, pilih Online Bank anda 》 Masukkan Email anda yang masih aktif.

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM


8) Terus login Online Bank pilihan anda dan selesaikan pembayaran okes :)


9) Jangan lupa print atau save resit pembayaran anda tu untuk simpanan anda! Anda juga boleh dapatkan salinan resit di email yang anda guna semasa buat bayaran tadi.

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM



 Nak Semak Semula Bayaran Kompaun DBKL Anda? 

1) Ulang semula langkah 1 - 4 di bawah tajuk 'Macamana Nak Semak Kompaun?' 
di atas tu tadi.

2) Bandingkan detaills sebelum bayar dan selepas bayar di ruangan Status dan Kadar.

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM
Sebelum bayar.. Kod Status : T (Tertunggak), Kadar : Nilai RM30.00 (ikut jumlah kompaun masing-masing)

BlogDuraNorell - The Zizis and Me | Diskaun Khas Kesalahan Trafik DBKL Hingga 28 Februari 2017! | http://dnorell.blogspot.my | dura.norell@gmail.com | Kelab Blogger Ben Ashaari KBBA9 | Blogger Malaysia | WAHM
Selepas bayar.. Kod Status : B (Dibayar), Kadar : Bayar (Sudah Dibayar).


Untuk sebarang persoalan atau maklumat lanjut, anda boleh hubungi terus DBKL di http://dbkl.gov.my/ okes! Dura hanya pesalah trafik yang sudah pun membayar kompaun semasa diskaun ini ngahaha :D

Tawaran Diskaun Khas Kesalahan Trafik sah sehingga 28 Februari 2017 sahaja!

Okes! :)



#BlogDuraNorell #DuraNorellsInfo #DiskaunKompaunDBKL2016 #BayarSamanDBKL #SamanTrafikDBKL #KelabBloggerBenAshaari #KBBA9 #BloggerMalaysia #BloggerKL #Blogger #WAHM


Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!