I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!

Authorized Seller Dexandra Perfumes : Dura 0173640593 (Ig : flavoriscents | Fb : Ara Norell)

Pernah rasa nak pakai original perfume banyak-banyak tapi terpaksa juga berkira-kira spritz sebab takut cepat abes? Me too! But now not anymore :)

Buat pertama kalinya, Dura boleh gunakan perfume ni sesuka hatinya hehe 

Sebelum ni, masa pakai original reject perfume, walaupun harganya dah cukup murah RM160 sebotol compare to retail price di outlet, tapi masih lagi rasa sayang je nak pakai banyak-banyak spritz sehari. Kalau setakat dok rumah je, biasanya 1-2 spritz je dah cukup, melainkan lepas masak ada aroma ikan or ayam goreng melekat kat baju.. then lepas mandi and tukar baju barulah get another spritz :)

Tapi sejak ade Dexandra ni.. Perangai 'membazir' sukar dibendung.

Membazir camne tu?

Haa, dulu bila time outing baru la dapat lepaskan gian spray banyak-banyak. Tapi sekarang ni, bukan Dura je 24 jam berwangi-wangi, tapi satu rumah pun sekali wangi haha..
Memang tak kasi can punye. Walaupun dok rumah, spray je berapa banyak kali pun.

Tiap pagi mesti spray kat hall dan bilik ala-ala air freshner gitu, sebab kitorang memang takde guna air freshner. Seb bek Appa Yan tak marah, sebab dia tau Dexandra murah je. Bayangkan kalau yang Dura spray tu perfume original tu, spritz sana, spritz sini, chewah, satu rumah lagi.. mau mengaum Appa Yan nanti huahua.. Paling best, pas spray rumah, kitorang kua jenjalan satu family. Bila balik, buka pintu.. wowwweeee.. Sodapnya bau!! haha

Dexandra memang long lasting! Confirmed! Kalau kat Dura, depends pada bau perfume. Kalau macam Bright Crystal, Addict 2, Hypnose and lain-lain yang wangian jenis soft and light; bau wanginya melekat on my skin dalam 6-8 gitu. Sebab apa? Sebab Dura memang jenis terlalu kuat berpeluh walaupun bukan di kala matahari terik! Yang tu tak leh pertikai.

Tapi kalau Dura just dok bawah aircond contohnya jenjalan kat mall dari pagi sampai petang, so bau perfume memang melekat sampai malam. Contoh masa pakai Dexandra Coco M hari tu, Dura pi jalan2 kat MidVal, balik petang tu singgah ler Tesco pulak beli barang dapur.. So dari pagi sampai petang just dok bawah aircond je kan. Bila balik rumah, bau Coco M masih ada lagi kat wrist and neck; kiranya almost 10 hours juga la on skin..

Kalau kat pakaian, memang tip top vas gedeboom! Sebabnya, almost 8-12 jenis perfume Dexandra yang Dura pakai semua melekat kat baju paling koman 2 hari, paling lama 4 hari.
Tapi ada feedback Dexandrarians kata walaupun dah basuh baju bau perfume Dexandra masih lagi ada kat baju! I'm not lying okeh! Ada bukti feedback pengguna Dexandra tau!
Tapi apa2 pun, takde lah kita kata sampai berminggu-minggu bau perfume tak abes, itu memang rezeki lah kalau jadi gitu yer dak. But still, Dexandra is simply amazing sebab walaupun ianya hanya Dexandra Inspired Perfume, tapi it can last long just like an original perfume!

Kalau dari sudut bau sama ke tak, I shall say 99% mirip original. Masa mula-mula spray memang baunya pekat, sebab Dexandra ni pakai pati EDP, sebab tu jugalah ianya long lasting :)
Tapi after few seconds, bila perfume tu dah mula dry down, masa tu lah sebenarnya ia mula memberikan ciri-ciri bau perfume seperti yang original. Some said baunya sebijik macam original. but as for me, cukuplah kata baunya 99% like original. Sebab 100% tu means memang original tak gitu heheh

Yang penting, poket Dura or hubby dah tak menangis tiap-tiap bulan lagi. Sebelum ni, sebulan setakat 2 botol perfume je boleh beli. Now, berbotol-botol perfume berbeza jenis Dura boleh beli dengan budget lama tu! Sape tak sonok, in a month I can wear so many perfumes!
Siang pakai Bombshell, malam pakai Hypnose. Bila outing, Dura suka pakai Chloe or J'adore sebab baunya daring, tapi yang sebetulnya suka pakai sebab bila dalam kereta ada aircond, memang semerbak baunya.. Wowwee haha..
Coco M, The One and Lady Million Dura pakai on special occassion sebab baunya yang mahal and super elegant; so bila Dura pakai baju chantek baru boleh pakai both perfumes, so special! hihi

Dexandra Inspired Perfume, 35ml EDP..
Hanya RM65 je sebotol.
Mahal atau tak terpulang ler kat anda.
Tapi kalau anda rasa murah, means anda buat perbandingan yang betul about Dexandra ni... InsyaAllah memang takkan rasa rugi, malahan nak repeat order lagi macam other Dexandrarians juga!

So, nak try sebotol RM65*.
Beli dua botol RM120*.
*Harga exclude poslaju.

Anda nak rasa berwangi-wangi dengan berbotol-botol Dexandra perfumes?



Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!