Posts

Showing posts from August, 2015

Tiga Serangkai dan Mama yang penat giler!

Image
Honestly, sejak start sekolah after raya, Mama and KLong penat giler. Hmm.. Actually AbgYan and KNgah pun penat gak.. Sebab, KLong practice main netball pagi and petang!! Baru tadika, tapi training dia maaakkk oihh.. macam dah sekolah menengah! huhu
Before this Dura ada sebut yang KLong terpilih untuk main netball kan. Actually, tu hanya latihan biasa untuk tengok progress any student yang betul-betul layak untuk jadi actual pemain netball. Yang sebetulnya, pemilihan tu bukan untuk pertandingan antara sekolah, tapi mewakili daerah! Amboi! Kan? huhu

Selepas pemilihan akhir depan Guru Besau dia tu, chewahh hehe.. Akhirnya KLong terpilih jadi GS (Gol Shooter). Dua orang kawan dia tu lupa pulak Dura nak tanya cikgu hehe.. KLong jadi GS sebab tingginya tu yang terlebih saiz hehe..  Tapi tinggi ke rendah, yang penting, kalau jadi GS, kene aim and shoot betul2, baru ler menang yer dak.. Kalau setakat tinggi, tapi shoot tak pernah masuk, takde harapan juga.. Tapi setakat ni Alhamdulillah.. D…

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!

Image
Pernah rasa nak pakai original perfume banyak-banyak tapi terpaksa juga berkira-kira spritz sebab takut cepat abes? Me too! But now not anymore :)

Buat pertama kalinya, Dura boleh gunakan perfume ni sesuka hatinya hehe 
Sebelum ni, masa pakai original reject perfume, walaupun harganya dah cukup murah RM160 sebotol compare to retail price di outlet, tapi masih lagi rasa sayang je nak pakai banyak-banyak spritz sehari. Kalau setakat dok rumah je, biasanya 1-2 spritz je dah cukup, melainkan lepas masak ada aroma ikan or ayam goreng melekat kat baju.. then lepas mandi and tukar baju barulah get another spritz :)
Tapi sejak ade Dexandra ni.. Perangai 'membazir' sukar dibendung.
Membazir camne tu?

Haa, dulu bila time outing baru la dapat lepaskan gian spray banyak-banyak. Tapi sekarang ni, bukan Dura je 24 jam berwangi-wangi, tapi satu rumah pun sekali wangi haha..
Memang tak kasi can punye. Walaupun dok rumah, spray je berapa banyak kali pun.

Tiap pagi mesti spray kat hall dan bil…