Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!





Serius, Dura sangat hepi sebab Dexandra dah restocked. Almost few weeks juga customer dok tertunggu-tunggu perfumes Dexandra ni sebab SANGAT.. diulang.. SANGAT FAST SELLING. Baru aje dipasarkan dalam bulan March 2015.. now demand sangat-sangat tinggi.. 

Kepada anda yang masih tak tau apa itu Dexandra.. Meh Dura citer sikit..
Dexandra Inspired Perfumes ni adalah perfume 100% keluaran bumiputera muslim dan kandungannya adalah 100% dijamin halal. So, anda boleh bawa solat TANPA was-was..

Ehh.. takkan sebab tu aje jadi FAST SELLING tak hengat??
Of coz ler tidak wahai readers semua.. Yang menjadikan Dexandra ni terlajak laris lebih dari pisang goreng cheese adalah sebab :
- BAU 99% like original perfume 
-LONG LASTING iaitu ketahanan bau perfume mencapai 8j, kalau bau badan serasi dengan perfumes, lebih 8j pun mau perfume lekat kat badan tau.
-PATI WANGIAN EDP, tahan lama melebihi any Dubai atau inspired perfume lain, sebab itu Dexandra ni ade kelasnya tersendiri.. Dura bukan cakap kosong hokehh.. Dura sendiri dah try, long lasting guaranteed!

More details tentang Dexandra Inspired Perfumes ni anda boleh baca kat SINI.




Dexandra Perfumes diinspirasi daripada top dan high demand international perfume. Kalau anda biasa pakai perfumes yang original beli kat mall, bila pakai Dexandra anda akan rasa.. 
'Siyes? RM65 aje? Tapi tahan lama giler!'

Tapi kalau anda pernah beli yang Dubai atau inspired lain dan TAK PERNAH puas hati.. mungkin anda akan rasa..
'Ahh.. tak berbaloi la.. tiap kali beli, tak pernah nya tahan lama, bau pun kureng'..
Yang ni sorry to say, anda memang ler tersangat RUGI sebab tak nak beri peluang kepada diri anda untuk try Dexandra walaupun sekali!

Sebab 99% yang beli Dexandra akan repeat order, melainkan dorang jenis collector perfume bottles, yang tu memang tak leh cakap ape, sebab kene beli yang original lah baru dapat buat koleksi perfume bottle yang original kan? Haha




Anda boleh start beli sekarang, semua READY STOCK. Kalau nak try dulu bau2an perfume ni, anda boleh beli sampel Dexandra Perfumes ni, 3ml hanya RM10/btl. Murah aje.. bila dah berkenan dengan mana-mana perfume, then boleh ler start order yang size besar pula 35ml :
1 botol RM65 sahaja (+ poslaju RM5 SM / RM10 SS)
2 botol RM125 SM / RM130 SM free poslaju






Bila dah ade Dexandra ni, Dura siap boleh tukar2 pakai perfume ikut mood and occasion.. Haha.. Seb bek Appa Yan (my hubby) tak marah. Murah je dia kata.. So beli banyak botol untuk diri sendiri apa salahnya kan? Haha..

So, my all time favourite is VS Bombshell. Bombshell is my love at 1st sniff. Dura start dengan yang Bombshell original, dah ada Dexandra, terus ler pakai yang Dexandra.. lagipun Dura belum lagi kepingin nak mengutip botol perfume buat koleksi walaupun botol original sangat santek!! Belum lagi kot.. hehe
Bombshell pada Dura baunya sangat lembut, sopan santun, humble, feminine dan seductive dalam diam :) Yang ni, tiap kali pakai, I can't stop sniffing my wrist! asik rasa nak bau aje, sedap giler!


Tapi, my hubby sangat suka when I'm wearing Dexandra Dior J'adore. J'adore bau ada kerlas dan mahal katanya. Dah hubby pun suka bau, so Dura pun jadikan J'adore as one of my collection too!
So, I'm wearing Dexandra J'adore bila outing dengan hubby (actually angkut dgn budak2 sekali haha).. J'adore ni memang fruity floral yang terserlah kecantikan baunya.. memang well made and well balanced combination! Takde yang tak besh pasal J'adore ni, serba serbi sempurna. Even MaksuYan (adik Dura) pun pakai J'adore kat U lagi hahah.. This is one of our top selling Dexandra (at the moment).

Dua je? tak lah.. Bila malam, Dura pakai pulak Dexandra Hypnose Lancome, serious, bau yang seductive, sweet, sexy, yang penting yummylicious sebab ianya sweet gourmand vanilla scent tau! Rasa macam nak makan aje perfume ni,. OMG! 
My hubby takde cakap ape pun bila Dura pakai Hypnose, tapi tiba2 je mesti dia duduk makin rapat, manja2 gitu.. Seriously seductive as in my opinion. Bau pun soft sugary sweet. Kalau hubby dok sebelah, baru dapat bau, kalau setakat orang dok 2-3 meter jauh dari kita, susah nak bau melainkan dok dalam aircond atau angin tiup sepoi2 bahasa huhu.. As for me, this is special fragrance, so Dura pakai hanya bila berada dengan orang tersayang macam hubby, or bila balik kampung jumpa adik-beradik dan mak abah :)

Then, Dura suka juga Dexandra D&G The One. As Dura more to fruity floral and vanilla scents, so D&G ni pun sodap sangat pakai. D&G ni pun bau sexy vanilla juga tau. Tapi still sesuai untuk office or casual wear. So, yang ni Dura pakai ikut mood :) Elegant, classy, sophisticated dan sweet luxurious gitu :)

Another one of my fav is Dexandra Chloe. Baunya macam J'adore tapi ada extra bau Laici sket. So, memang lagi daring dari J'adore lah jadinya haha.
Dura mula-mula try Chloe ni sebelum solat, then ambik wuduk, terus solat. Tetapi .. untuk EMPAT hari lamanye, bau perfume melekat kat telekung.. Siyes, hebat tak hebat Dexandra neh! 
Veeery long lasting. Kene pulak baunya lembut, nyaman, dan relaxing. Macam tengah berehat menikmati angin sepoi2 gitu. 
Solat pun rasa tenang aje.. Belum pernah dalam sejarah Dura terlalu suka pada rose-floral scent fragrance. 
Tapi Chloe memang awesome!

Dexandra Chloe

Last but not least.. Chanel Coco Mademoiselle.. 
Actually Dura kecewa sikit sebab most Chanel perfumes kategory Chypre Floral; kombinasi floral dan citrus. 
So, normally top notes nya sedikit sharp, less sweet-floral, which is bukan kategori Dura lah untuk pakai.. 
A big SAD for me, ye lah, dah ade Dexandra, tapi takleh pakai Chanel, rugi ler kan huhu.. 
Tapi untuk Chanel Coco Mademoiselle ni, memang lain. 
Coco M ni kombinasi bauan soft white floral, rose, vanilla, sweet dan citrus. All in one, tapi hasilnya so elegant, classy, self-confident and sexy!
Yang ni pun confirmed long lasting. Bayangkan, Dura start pakai Coco M jam 11am, balik rumah, mandi, solat. 
Then malam, pukul 11pm Dura nak solat sunat, masa nak sapu wuduk kat muka, masih terbau perfume kat wrist. 
Hebat tak hebat?
Dexandra Coco Mademoiselle

So, ni my fav Dexandra buat masa ni. Anda pulak macam mana?

Jika berminat nak beli Dexandra Inspired Perfumes, boleh..

Whatsapp only : Dura 0173640593
or
Drop a message in my fb inbox : Ara Norell

No calls / NO COD accepted okes. 


Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!