Cuti Sekolah Yang Tak Berapa Cuti


Wahhh.. seronoknya cuti sekolah!! Sebab tak payah start engine kete hantar anak pi sekolah pagi-pagi, pastu noon pi ambik pulak anak2 kat sekolah.. haha.. Tapi rupanye, cuti sekejap aje.. Sebab KLong ade training sukan kat sekolah.. Kene juga hantar tiap2 pagi macam selalu huhu.. Macam dah besau aje kan ade training time cuti sekolah ni Haha.. Actually Cikgu Su pilih KLong and beberapa lagi kawannya yang lain jadi wakil sekolah tadikanya untuk acara sukan buka sekolah nanti. Kiranya lawan sekolah tadika lain ler.. Chaiyo! haha

Hmm.. Sunburn juga ler muka anakku training di bawah cahaya matahari yang penuh Vit D tu hehe Tak per lah.. As long korang menang cukup ler wahai anakku.. hehe.. KLong aje jadi wakil, KNgah sebab baru umur 5thn, so, kira tak valid ler kalo jadi wakil. KLong pun kemain suka tiap hari datang sekolah pakai baju sukan aje, pastu buat exercise, then terus practise sukan.. 

Ha, masa mula2 dia training, Dura tanya.. Cikgu ajar main sukan ape tadi.. KLong kata, cikgu ajar main sepak bola.. Oohh bola sepak rupanye.. Ok, KLong pun taklah ralat sangat sepak bola sebab sebelum ni Appa rajin juga bawa dia pi main sepak bola kat padang haha.. 

Then lepas tiga hari, Dura tanya lagi.. hari ni main bola sepak lagi ke? KLong kata taaakk, terus dia bangun, buat aksi lompat bola jaring.. Oohh, belajar main bola jaring rupanya.. Pastu tetiba Dura teringat, dalam team sekolah dia ade pelajar lelaki juga. Dura tanya lah, abes.. kawan kakak yang lelaki tu main bola sepak atau main bola jaring juga.. katanya, hari ni semua main bola jaring.. huhu.. nasib ler budak2 tadika aje.. hikhik.. klo dah sekolah rendah atau menengah.. mau menyorok dorang kalo kene soh main bola jaring haha..

So, seminggu pertama cuti ni masih lagi busy awal pagi sampai noon dgn sekolah Klong.. Next week barulah kitorang officially 'Cuti Sekolah' huhu... Yeay!

Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!