All the best Maksu..


Dah lebih seminggu adik bongsu Dura jadi orang Pahang. Huhu.. Actually nk taip panjang2 pun kureng mood, sebab rasa tak sonok Maksu (panggilan AbgYan untuk maksunya) takde kat rumah opah nanti..

Maksu kawan bek AbgYan. Tiap kali kitorang balik rumah opah (Mak Dura), AbgYan asik berkepit dengan Maksu aje. Asal Maksu bangun aje, AbgYan minta dukung.. Kalau Dura solat atau buat terapi, Maksu yang tlg jaga AbgYan. Kalau time Maksu makan, AbgYan minta dok atas riba, pastu Maksu suapkan AbgYan makan.. Dengan opah pun AbgYan tak serapat itu, padahal opah yang tolong Mama jaga AbgYan masa dalam pantang tau huhu..

Huaaa.. Sdey.. Maksu dah start belajar kat UitM Pahang. Dura banyak kali gak kasi hint kat Maksu soh amik Matrikulasi Selangor yang dia dapat sebelum dapat offer U tu.. Tapi berkeras jg dia nak pi Pahang..'Bila lagi nak pi Pahang klo bukan time belajar ni' katanyer lah.. Bukan ape, rasa sangat jauh, 3 jam perjalanan, pi aje.. Balik 3jam, dah 6j atas jalan... Jauh la tu kan huhu.. Tak dapatlah Dura nk melawat jauh2 tidak tu.. Kalau dia study kat Selangor ni, tiap2 bulan blh pi tgk (eceh!).. Tapi klo kat Pahang, memang tak ler pi semata2 nak melawat aje.. Last2 tunggu ler time Maksu cuti sem baru dapat jumpa sob sob sob..

Tapi tak per lah.. Kakak doakan Adik berjaya, berjaya dunia akhirat. Uruskan hal dunia sebaiknya, jangan lupa kejar akhirat juga ye. Dah dok jauh, takde sape dah kejut time solat. So, pandai2 ler kunci jam enfon tu :) Usahakan apa yang dihajati sebaik mungkin. Kakak and seluruh keluarga doakan kejayaan adik. Amin.

Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!