Posts

Showing posts from June, 2015

Ramadhan Al-Mubarak 2015

Image
Assalamualaikum.
Hari ni dah hari ke5 berpuasa, Alhamdulillah. Syukur padaMu Ya Allah. Lambat sikit entry kali ni, sebab time puasa Dura selalu ada seriau sikit..
Dura tiap kali hampir nak puasa, risaukan pasal breastfeed. Daripada zaman KLong, KNgah.. Now zaman AbgYan pulak.  Sebabnye AbgYan walaupun dah umur 17 bulan, tetapi dia punya obses nak bergayut tu sebijik macam KNgah masa kecik; yang sangat buatkan Dura letih dan kadang2 rasa nak nangis.
Masa zaman KNgah dulu, Bf sampai umur 2 1/2 tahun. Bayangkan, dia boleh main lari2 dengan KLong dia, bila dia dahaga bukan cari air masak, tapi nak Bf. Wah!! Serius haru rasa hidup masa tu.. 
Kalau setakat time nak tido aje okey la kan?  Ni siang malam pagi petang, pendek kata 24j, tak kira masa, asik nak Bf aje. Letih giler badan. Masa tu time puasa, memang letih giler, kene pulak masa tu gastrik teruk, perrghhh.. Pukul 10am je dah rasa angin dalam perut, pastu langsung takleh nak cakap banyak, rasa macam mulut penuh angin huhu.  Hubby kata, kalau…

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

Image
Serius, Dura sangat hepi sebab Dexandra dah restocked. Almost few weeks juga customer dok tertunggu-tunggu perfumes Dexandra ni sebab SANGAT.. diulang.. SANGAT FAST SELLING. Baru aje dipasarkan dalam bulan March 2015.. now demand sangat-sangat tinggi.. 
Kepada anda yang masih tak tau apa itu Dexandra.. Meh Dura citer sikit.. Dexandra Inspired Perfumes ni adalah perfume 100% keluaran bumiputera muslim dan kandungannya adalah 100% dijamin halal. So, anda boleh bawa solat TANPA was-was..
Ehh.. takkan sebab tu aje jadi FAST SELLING tak hengat?? Of coz ler tidak wahai readers semua.. Yang menjadikan Dexandra ni terlajak laris lebih dari pisang goreng cheese adalah sebab : - BAU 99% like original perfume  -LONG LASTING iaitu ketahanan bau perfume mencapai 8j, kalau bau badan serasi dengan perfumes, lebih 8j pun mau perfume lekat kat badan tau. -PATI WANGIAN EDP, tahan lama melebihi any Dubai atau inspired perfume lain, sebab itu Dexandra ni ade kelasnya tersendiri.. Dura bukan cakap kosong hokehh.…

All the best Maksu..

Image
Dah lebih seminggu adik bongsu Dura jadi orang Pahang. Huhu.. Actually nk taip panjang2 pun kureng mood, sebab rasa tak sonok Maksu (panggilan AbgYan untuk maksunya) takde kat rumah opah nanti..
Maksu kawan bek AbgYan. Tiap kali kitorang balik rumah opah (Mak Dura), AbgYan asik berkepit dengan Maksu aje. Asal Maksu bangun aje, AbgYan minta dukung.. Kalau Dura solat atau buat terapi, Maksu yang tlg jaga AbgYan. Kalau time Maksu makan, AbgYan minta dok atas riba, pastu Maksu suapkan AbgYan makan.. Dengan opah pun AbgYan tak serapat itu, padahal opah yang tolong Mama jaga AbgYan masa dalam pantang tau huhu..
Huaaa.. Sdey.. Maksu dah start belajar kat UitM Pahang. Dura banyak kali gak kasi hint kat Maksu soh amik Matrikulasi Selangor yang dia dapat sebelum dapat offer U tu.. Tapi berkeras jg dia nak pi Pahang..'Bila lagi nak pi Pahang klo bukan time belajar ni' katanyer lah.. Bukan ape, rasa sangat jauh, 3 jam perjalanan, pi aje.. Balik 3jam, dah 6j atas jalan... Jauh la tu kan huhu…

Cuti Sekolah Yang Tak Berapa Cuti

Image
Wahhh.. seronoknya cuti sekolah!! Sebab tak payah start engine kete hantar anak pi sekolah pagi-pagi, pastu noon pi ambik pulak anak2 kat sekolah.. haha.. Tapi rupanye, cuti sekejap aje.. Sebab KLong ade training sukan kat sekolah.. Kene juga hantar tiap2 pagi macam selalu huhu.. Macam dah besau aje kan ade training time cuti sekolah ni Haha.. Actually Cikgu Su pilih KLong and beberapa lagi kawannya yang lain jadi wakil sekolah tadikanya untuk acara sukan buka sekolah nanti. Kiranya lawan sekolah tadika lain ler.. Chaiyo! haha
Hmm.. Sunburn juga ler muka anakku training di bawah cahaya matahari yang penuh Vit D tu hehe Tak per lah.. As long korang menang cukup ler wahai anakku.. hehe.. KLong aje jadi wakil, KNgah sebab baru umur 5thn, so, kira tak valid ler kalo jadi wakil. KLong pun kemain suka tiap hari datang sekolah pakai baju sukan aje, pastu buat exercise, then terus practise sukan.. 
Ha, masa mula2 dia training, Dura tanya.. Cikgu ajar main sukan ape tadi.. KLong kata, cikgu a…