Happy Birthday KLong and KNgah..


Alhamdulillah.
Last week, on 21st May 2015, berjaya juga mengadakan birthday celebration untuk KNgah and KLong di sekolah tadikanya. Actually it's a belated birthday to both of them. Tapi sebab dah sekolah berdua, Appa kata kene organize one birthday party aje, kene jimat, especially zaman GST ni ahaha. Then, nak tunggu pulak waktu lapang cikgunya, baru ler dapat buat celebration ni.

Actually this is just a simple celebration for my dotters. Well, bertuah ler budak2 ni sambut birthday kat sekolah.. Dura masa kecik2 dulu mana ade sambut kat sekolah. Buat birthday pun tumpang sekaki dengan cousin kat kampung, itupun sebab jarak kelahiran kitorang 1 minggu aje hehe.. Ade ler sambut sekali dua.. pastu takde dah.. pasal dah besau haha..

Appa kene marah dengan Mama sebab lupa amik pic sebelum potong kek.. haha

Udah lama budak2 ni minta kek Frozen, especially bila kawan2 nye yg sambut birthday kat sekolah sebelum ni bawa kek Frozen juga. Gigih la budak2 ni pujuk rayu Appa nak kek Frozen juga.. Gigih juga la Appa berjanji nak belikan kek Frozen time birthday dorang nanti.. So, alhamdulillah, dapat ler juga.. Moistured Chocolate Kek + overall Frozen printing.. Yang pasti, keknya bukan setakat chantek di luar, tapi enak di dalam ehehe.. Berbaloi-baloi gitu..

Then Dura prepare goodies for the kids. Takde banyak pun, ala kadar aje.. Bak kata cikgunya, jangan kasi budak-budak ni jajan.. Sebab budak2 ni boleh dikatakan setiap bulan ade celebration, so jika setiap bulan makan jajan, takde maknanye dok ajar menu makanan sihat kat sekolah.. Ermm,, baik cikgu hehe :)

Mama dan AbgYan turut serta potong kek. Ehehe sibuk aje heheh.. Appa tukang amik pic ajer

Cikgu Su dan Cikgu Liza sibuk melayan 'tetamu' hehehe

Terima kasih banyak2 kat Cikgu Liza and Cikgu Su sebab sediakan mihun hailam sedap yummy-yummy.. Dura pun takde bawa apa2 menu lain. Sebab masa sediakan goodies tu pun last minute, semua Appa punye pasal (tetibe) hehe.. 

Mama buat-buat busy tolong cikgu Su hikhik

Apa-apa pun, sebagai seorang ibu, Dura rasa sangat happy sebab my dotters happy. In fact, KLong and KNgah masih nak pakai baju Frozen Elsa dan Anna yang Dura jahit last year (sedihnya part ni).. Nak jahit baju baru memang tak sempat, sebab la ni AbgYan sangat lasak, langsung takleh tengok Dura masuk bilik jahit. Ade aje nak digeledahnye sana sini. 

Actually, satu perkara yang Dura happy bila menjahit ialah.. bila anak-anak dan suami suka dengan apa yang Dura jahit untuk dorang. KLong, tak pernah rasa jemu pakai dress yang Dura jahit untuk dia. Kalau baju kurung, time tak kene masa pun dia nak pakai, kadang-kadang pi Tesco malam pun dia nak pakai baju kurung huhu.. Apatah lagi baju Frozen Elsa ni. 
Yang KNgah pula, jenis suka bergaya. Jadi, setiap kali Dura jahit baju, pada dia, adalah baju tu sesuatu yang special dan dia rasa sangat cantik jika dipakai. So, sama je macam KLong, kadang-kadang time panas merembang pun KNgah nak pakai baju Frozen Anna kain satin ni huhu..

KNgah with Frozen Anna dress

KLong with Frozen Elsa dress

Paling best masa ni, bila KLong and Kngah sampai aje kat sekolah, kawan-kawannye terus menjerit, wahhh, cantiknye baju awak! haha Dura apa lagi, kembang hidung sekejap haha.. Ok lah tu, kan orang kata, budak-budak tak pandai menipu.. So betul lah cantik kan hahaha.. Perasan sekejap :D


AbgYan sedang mencari kawan baru hehehe
Antara kawan baik KNgah.. Eh ada AbgYan lagi haha
KLong dengan kawan baiknya

So, selamat hari lahir yang ke 6 tahun untuk KLong dan ke 5 tahun untuk KNgah. Mama dan Appa harap KLong and KNgah jadi anak-anak yang baik, mendengar kata ibu bapa, patuh suruhan Allah SWT, berjuang untuk agama dan berjaya dunia akhirat. 
Amin.




Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!