Posts

Showing posts from May, 2015

Happy Birthday KLong and KNgah..

Image
Alhamdulillah. Last week, on 21st May 2015, berjaya juga mengadakan birthday celebration untuk KNgah and KLong di sekolah tadikanya. Actually it's a belated birthday to both of them. Tapi sebab dah sekolah berdua, Appa kata kene organize one birthday party aje, kene jimat, especially zaman GST ni ahaha. Then, nak tunggu pulak waktu lapang cikgunya, baru ler dapat buat celebration ni.
Actually this is just a simple celebration for my dotters. Well, bertuah ler budak2 ni sambut birthday kat sekolah.. Dura masa kecik2 dulu mana ade sambut kat sekolah. Buat birthday pun tumpang sekaki dengan cousin kat kampung, itupun sebab jarak kelahiran kitorang 1 minggu aje hehe.. Ade ler sambut sekali dua.. pastu takde dah.. pasal dah besau haha..

Udah lama budak2 ni minta kek Frozen, especially bila kawan2 nye yg sambut birthday kat sekolah sebelum ni bawa kek Frozen juga. Gigih la budak2 ni pujuk rayu Appa nak kek Frozen juga.. Gigih juga la Appa berjanji nak belikan kek Frozen time birthday doran…

Selamat Menyambut Israk & Mikraj 2015 (27 Rejab 1436H)

Image
Assalamualaikum.
Selamat menyambut Israk & Mikraj 27 Rejab 1436H kepada semua muslimin dan musliman. Semoga kita sentiasa mengambil pengajaran daripada perjalanan dan pengalaman yang ditempuhi dan dilalui Nabi Muhammad SAW, kekasih Allah SWT. Tinggal beberapa minggu sahaja lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Jadi marilah kita bersama-sama bermuhasabah diri, membuat perubahan kepada lebih baik, agar bulan Ramadan kita lebih dirahmati dan seterusnya nilai positif sentiasa berterusan dalam diri kita. Amin.