Goodbye 2014..Welcome 2015!



Assalamualaikum.. A very 1st day in a new year 01.01.2015.. Today Dura nak recap tentang few but important and memorable thing to be remembered as long as I breath :)


Well.. 2014 is a comeback for me in a business. As a mompreneur.. Seriously, Dura been tired for awhile sebelum ni, especially masa tengah preggy AbgYan, Dura stop biz for a year.. Tapi during that time, kepala otak ni tak pernah berhenti pikir biz biz dan biz.. I'm really in love with biz.. Not really talking about money, but its about I'm doing something else at home instead of being a bare housewife. But the truth, if I was given a chance to pick a career, Dura still pilih untuk jadi a mompreneur. Take care my childs on my own at home sambil berbisnes untuk kembangkan minda. 

Yes, it is important sebab dengan adanya customer, or even potential buyer yang banyak bertanya tapi tak pernah beli.. surirumah at least meningkatkan keyakinan diri untuk terus maju, lebih proaktif dan berpengetahuan and of coz, barulah kita akan terus menjaga penampilan diri (trust me!). Last but not least, ia sebagai salah satu usaha dan mungkin akan menjadi sumber pendapatan terbaik untuk surirumah pegang duit sendiri. For me, pegang duit sendiri bukan maksud untuk berjoli, tapi masa depan untuk anak2 dan kecemasan di masa susah dan untuk berdiri depan Kaabah InsyaAllah.







Also, AbgYan juga dah setahun umurnya. Dah pandai jalan laju, macam The Snail is Fast hehe. Sambut bday AbgYan yang 1st, was not in our list hubby and wife. Kami mmg tak pernah sambut bday anak2 sebelum ni. Cuma mengingati tarikh dan bawa pi jalan2 makan2 aje. Tapi bila time AbgYan ni, jadi macam sentimental value pulak. Mungkin MamaYan ni dah tua kot.. hehe.. Atau mungkin sebab gap umur AbgYan and The Kakaks byk beza, so terasa sangat AbgYan si kecik yang manja dan masih baby even dah setahun hehe.. 






This year, 2015.. KLong and KNgah bakal masuk sekolah tadika. Seriously. Dura rasa payah nak lepaskan budak2 ni pi sekolah. Sampai berkali2 cakap kat hubby, soh dorang homeschooling aje lah. Tapi lg byk prosesnya.. Dura kene ade pi kursus dulu untuk tahu silibus pengajaran.. Dah tu, AbgYan nak letak mana pulak. KLong pulak dah tak sabar2 nak pi skolah jumpa cikgu and kawan2. At last, Mama yang perlu bersedia mental and fizikal untuk lepaskan dorang pi skolah tadika huhu.. Well, KLong is the smart one. Pandai melukis, pandai mewarna, kreatif mencipta, bijak dan bertanggungjawab sebagai Kakak. Really proud of her. 




KNgah.. hmmm. sampai skg we all tak tau nak puji ape accept pandai bergaya ajelah.. Hari2 mesti lalu depan cermin, berhenti jap, pastu sikat rambut, jap belah kanan, jap belah kiri, jap nak ikat rambut macam Elsa, jap macam Anna. Pakai stokin kaler lain2, pakai small jaket even dengan baju tidur.. Itulah KNgah.. Masih belum faham pasal tanggungjawab sebagai kakak as dia masih bahasakan diri as Adik most of the time. If KLong pandai pujuk AbgYan yang tengah cry, KNgah pula adalah orang yang bertanggungjawab buat AbgYan cry.. Serious, itulah KNgah.. 

Penghujung 2014 juga meninggalkan peristiwa sedih dengan bencana banjir dan tragedi QZ8501. Walaupun kami tidak menghadapi banjir dan tragedi itu, tetapi kami sekeluarga juga berdepan dengan banyak dugaan dan ujian daripada Allah SWT. Tetapi hubby sentiasa ingatkan, ujian dan dugaan itu tanda Allah SWT masih sayangkan kita. Agar kita sentiasa mengingatiNya. Malahan kita perlu lebih mengambil hatiNya. Walaupun banyak juga yang pahit untuk ditelan dan pedih untuk dihadapi, tetapi insyaAllah, kami ambil iktibar dan terus berusaha mendekatiNya.

Last but not least. Jangan lupa follow IG dan Fb biz Dura yek. Many things yang dijual, insyaAllah harga terbaik untuk anda. So, selamat tahun baru 2015!

IG biz : theglitzbeauty
Fb Page : The Glitz Beauty
My personal IG : dura.norell
Contact : SMS / Whatsapp 0173640593



Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!