Celebrating 30 series ;)


Kan best kalau bday present sendiri datang bila time bday kan? hehe

Semalam, hari Jumaat yg paling best.. nape? Sebab semalam was my bday heheh.. Kene pulak hubby off day, mmg syiok arr jadi bday mom ;) Haha, macam ye ye aje kan?

So, tqvm kepada Mak Abah sebab besaukan Dura dari kecik sampai besau. Dari zaman susah hinggalah zaman moderate ni. Even my parents still take care of me macam remaja yg ada anak kecik haha.. Camne tu.. But I just love it.. Nikmatilah kasih sayang parents selagi mereka ada.. Somehow Dura sendiri rasa mcm budak kecik lagi.. yang sebenarnya manja.. heheh


Love Forever my parents, siblings, hubby and kids.. Muah Muah... Love myself too ;)

To my hubby juga, tqvm for all by my side all the time.. Kami dah lalui banyak zaman bersama. Dari moderate ke zaman senang, pastu alami pulak zaman kejatuhan sampailah zaman kebangkitan semula ni.. Alhamdulillah, kami sentiasa hadapi bersama dengan tenang. Syukur sangat-sangat padaMu Ya Allah. Satu yang paling penting Dura belajar dari hubby is, future is something we can never predict. Tapi satu aje kita boleh buat untuk dapatkan best future, sentiasa dekatkan diri dan hambakan diri pada Allah SWT. Macam kita nak bodek bos naik pangkat, mcm tu jg kita kene buat pada Allah SWT, amalkan apa yg Dia suka dan perintah, InsyaAllah, sampai masa kita dapat bonus yang terbaik untuk diri kita dan setiap langkah kehidupan akan diberkati. InsyaAllah..


Duranorell | Bday Mom 2014

Okeh, so semalam, hubby belikan kek.. Bercakap tentang kek, Dura ni memang not really a cake eater.. boleh makan banyak macam truffle kek, kek batik, kek caramel.. yang penting bukan cream cake.. Actually hubby pun tahu.. Cuma biasalah, orang lelaki, mana lah reti nak cari jenis-jenis kek tu kalau takde kat kedai kek. Macam kita org pompuan gigihlah surf net siap order online lagi kalau jauh kan.. Tapi lelaki, mana yang ada aje lah.. haha.. tak semua lelaki.. Tapi gitulah my hubby.. But I don't mind, sebab Dura memang tak pernah ngidam makan kek time bday.. Masa kecik penah sambut bday 1 or 2 kali aje, pastu the coming years terima hadiah aje haha (macam banyak sangat aje kan??).. So, he bought me 3 slices of cakes from Secret Recipe (paling dekat dengan rumah pun hehe).. Each of cake came with different flavors: Chocolate Chip Walnut, Cappucino Cheese and Red Velvet. Sedap and yummy.. tapi anak-anak 3 serangkai yang menghabiskannya huhu..


Duranorell | Jualan gudang Karangkraf 31st Oct - 2nd Nov 2014

Kebetulan betul, semalam member group facebook Geng Jahit update info pasal Jualan Gudang Karangkraf yang bermula 31st Oct - 2nd Nov 2014. Kebetulan yang sangat best, my hubby off, jualan gudang on my bday.. So ape lagi.. Marilah memborong haha.. Tetapi.. disebabkan hujan lebat semalam.. maka we olls keluar dari rumah 5.30pm.. Alhamdulillah, sampai sana memang tidak ramai sebab baru lepas hujan agaknye.. masa mula2 sampai.. perkataan pertama Dura nampak RM1, RM2, RM3 haha.. tapi hampa sebab bukan pilihan qolbu hakhak.. 

Duranorell | Buku dan majalah yang Dura beli dari Jualan Gudang Karangkraf on 31st Oct 2014
All 6pcs at RM46 only instead of RM68! Super saver!!
So, Dura masuk dalam main booth.. Ternampak Pakej Buku Jahitan: RM24 untuk 2 buku. So, kelam-kabut grab takut habis haha.. poyo aje kan? Dura beli Buku Mudahnya Buat Baju Kurung (wajib ambik untuk pakej ni) dan Mudahnya Jahit Skirt dan Palazo (optional dengan satu lagi pilihan buku lain, tapi tak ingat tajuknye sebab hepi bangat time tu hehe).

Actually nak beli buku jahitan aje.. tapi rasa macam penat je datang beli 2 buku aje.. So, nampak pulak pakej English Lesson. Ada 4 buku pilihan, pilih 3 buku pada harga RM14 sahaja. Dura pun tengah cari English Learning book untuk ajar anak-anak di rumah.. Almaklum, Mamanye broken English, Appanye pulak cukup MALAS mengajar anak-anak.. Dia kata Mamanye punyalah 24j dok kat rumah, ade ke patut Appanye juga kene jadi cikgu? Ade betoinye juga.. Tapi takkan nak ajar so so aje kan.. Kene lah target untuk MUET sekali kan? heheh.. So, Dura pilih Buku Easy English, Simple Steps to Grammar, Speak Good English.
Duranorell | Majalah Pa&Ma Edisi Khas Genius Keluaran Oktober 2014 Dura beli dari Jualan Gudang Karangkraf 2014 pada harga RM8 with free gift instead of RM10
Beli Majalah Pa&Ma ni dapat Free Baby Wipes and Plate Sponge hehe
Dah ade 5 buku kat tangan, ingat nak tengok2 aje buku lain kat situ.. Pi la bahagian majalah Pa&Ma. Memang takde niat langsung nak beli, sebab takut duit tak cukup, kat tangan ada RM50 aje hubby kasi tadi.. Tapi, tengah tengok2 kat situ, datang staf Karangkraf, terus tanya umur KLong and Kngah brapa (kebetulan pulak bawa dorang masuk booth).. Dura cakaplah umur 5T dan 4T. Pastu terus staf tu hulur majalah edisi khas, katanya untuk parents yang ada anak2 bawah 6T.. Erk?? Kasi free ke kene bayar? Tiba-tiba aje kasi kan? Seb bek tak tanya lagi.. Sebab lepas tu baru staf tu cakap beli 1 majalah RM8 aje (normal RM10), kalau 2 RM10 @ RM12 rasanye (tak dengar sangat sebab masa dia kasi tau harga tu rasa nak larik aje sebab memang malas nak beli ahaks!).. Kene bayarlah rupanye ye? Huhu.. Tapi disebabkan takde orang lain kat situ, pastu pulak staf tu tak henti-henti tanya pasal KLong dan KNgah, adoyaii.. rasa macam agak kureng nak blah tanpa grab apa-apa kan? So, grab lah juga Majalah Pa&Ma Edisi Khas : Genius keluaran Oktober 2014. At least berbaloi jugaklah sebab Edisi Bumper and masih panas lagi kat pasaran kan? Hihi..

Duranorell | Total purchased RM46 instead of RM68 for 6pcs books and mag
See, 6pcs RM46 only, within my budget RM50 hehe

Dah tu.. taknak tengok mana-mana lagi dah.. Kang rabak lagi hakhak.. Hubby tadi kasi RM50 aje tau.. Ingat tadi nak beli buku cerita untuk budak-budak ni sekali. Tapi sebab dorang jual dalam bentuk pakej macam beli 5 buku RM25, so otomatik bajet kat tangan tak cukup.. Dura memang takkan minta lebih dari hubby kalau apa yang nak dibeli tu melebihi bajet. So, pandai-pandai cari yang lebih murah atau jangan beli yang tak penting. Itu petua paling selamat bila bershopping hehe. So, terus pi kaunter and bayar RM46 untuk pembelian 6 buah buku dan majalah yang bernilai RM68. Jimat kan???

Okeh, so tamatlah laporan Bday Mom ini haha.. Coming soon Dura update online shop untuk anda-anda yang nak bershopping health and beauty care dari Dura yek. Stay tuned!

Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!