Anna Frozen Inspired Dress for Kak Ngah

Duranorell.SewingProject 2014
Kain yang lama sudah dok ada lam bilik jahit, menunggu tuan nak menjahit..

Assalam. Wah.. Dah few days tak update blog. Gara-gara nak siapkan juga baju Anna Frozen inspired untuk KNgah. Sian anak-anakku, dah dekat sebulan minta Mamanye buatkan dress Anna dan Elsa.. Tapi nak wat camne, Mamanye jadi kura-kura progress slow, takleh jadi The Snail is Fast sebab bila nak masuk bilik jahit aje, AbgYan dah meraung taknak kene tinggal kat hall. Terbantut usaha and mood Mama nak...huhu


Duranorell.SewingProject2014.AnnaFrozenDress for KNgah.
Anna Frozen Inspired Dress for anakku KNgah

So, inilah dia hasil jahitan Dura untuk my lovely KNgah.. Anna Frozen inspired dress.. Actually nak jahit dress ni so easy.. Semudah 1 2 3 sahaja. Cuma time Dura nak jahit, I really need to sew in a good mood.. Otherwise, akan ada ajelah salah jahit, salah cantum.. Ended up dengan tetas balik jahitan sambil titiskan air mata sebab buat mende yang paling mencik sekali! huhu 

Oops..lupa pulak.. tang dada black color tu Dura pakai shawl yang tsimpan lama lam lemari. Tak pernah pakai sebab tak reti pakai shawl ni. So, reuse untuk jadi bling-bling kat dress KNgah.. hehe So, time good mood, Dura jadi The Snail is Fast.. Terus potong kain tanpa pola.. Tak cukup masa nak lukis pola sebab selalu curi-curi jahit time AbgYan tido.. So, kalau terus potong dah boleh terus jahit.. lagi cepat..

Next.. Elsa Frozen inspired dress in progress untuk KLong pulak.. Boleh pulak KLong request siap kain berjela-jela kat belakang baju tu.. Macam Mamanye tailor pro pulak nak jahit macam tu.. Nantilah nak.. klo mampu, Mama buat ye.. huhu


Duranorell.SewingProject2014.ElsaFrozenDress for KLong
Buleh ke Mama jahit macam ni KLong wehhh...

Abes aje jahit baju Anna Frozen untuk KNgah.. Dura ajak hubby pi Sunway Pyramid jalan-jalan release 10sen.. chewahhh.. Yang budak-budak ni pulak asik nak pow Appa aje.. Appa, nak nek buaian pusing-pusing.. Appa nak nek horse pusing-pusing.. Appa nak naik car pusing-pusing.. Last-last kepala Appa pun pusing.. Ye lah, 1 permainan RM6/head. Dua orang RM12.. Nak men sampai 3-4 permainan.. Pastu, kene yang jenis takleh naik tanpa parents.. kene pula Mama nek sekali.. Mau nangis Appa nanti haha..


Naik Circle Ride bertiga dengan KLong and KNgah.. AbgYan dok diam-diam dengan Appa kat bawah..

Serius, masa Dura nek sekali dengan circle ride ni, pening giler.. Tu baru sampai 3 tingkat aje (ye ke?).. Takleh nak fokus sebab rasa kepala pun pusing-pusing.. So, terpikir camne lah yang orang nek macam Eye of Malaysia yang tinggi-tinggi berapa puluh meter tu kan? Harus tarik diri awal-awal lagi.. Dengan ini memang sah I'm not an adventurous mom! huhu



Horse ride (ye ke??) tak tau nak panggil apa.. Tapi gigihlah budak-budak ni pujuk Appa kasi naik mende ni.. Last-last Appa pun nek sekali haha

Masing-masing berpeluh main playground kat situ.. AbgYan pun bukan men lasak lagi asik nak panjat aje kejenya..

Ingat nak jalan-jalan sampai malam, sebab dah siap bawa telekung.. tapi tak jadi sebab Dura rasa macam sakit kaki pulak nak jenjalan lama.. huh? sudah tua ke? Huhu

Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!