A day out with family


Assalamualaikum.. Morning u olls.. Dah start keje ke? Semalam cuti ganti Merdeka, mesti ramai outing with family kan. So do I. All of us, me kids, my mom, sis and bro have a big day out, not really big as we just go jalan2 only and without my dad and hubby; but it such a big day seems all of us sudah lama bangat tak hang out reramai cenggini.. Oopp, maksu not in the pic as she was the photographer and pakngah tgh cek2 kete, as a driver of coz :)



Not much, 1st we all went to Tesco Ampang dulu, hajatnya nak settlekan my mom's printer warranti. Baru beli 2bln lepas, tapi still xleh pakai sebab xleh link ke pc.. I thot can claim the warranty kt situ, tapi rupanye hampeh.. kene p ke Hp HQ di PJ kata staf Tesco tu.. adoyai.. so, nx time la pulak p PJ, as yesterday all office closed kan (cuti ganti merdeka).

Then, dah alang2 pi sana, we all bw la budak2 men2 kt situ.. Ade la 5 ke6 mesin mainan tu.. sekali main RM2, pakngah blanje.. main lah dorg kt situ.. FYI, ramai btol org semalam.. huhu., sesak, almaklum.. tgh cuti kan.. sempat gaklah me snap pic dgn my sis (maksu) and opah (my mom) with kiddos.. this time pakngah pula jd photographer :)


Then, we gerak ke Tasik Ampang Hilir.. Pakngah (my elder bro) kata kt situ pn ade playground and kedai makan.. so boleh sambil menyelam minum air lah.. kidding hihi I mean sambil bdk2 men kt playground, sambil we all makan petang kt situ, ala sebelah playgorund je kedai makannye pn.. so my kids, bila dahaga je dtg balik kat meja makan nak minum air.. haha buleh gitu??




The two dotters mmg happy bangat la dpt main.. nak2 ade opah and maksu sebagai peneman.. tapi my lil boy AbgYan agak sad and bad mood la.. dunno why.. semua pic dia muka masam.. pastu xnak dok lam stroller, dari tesco asik berganti2 me and maksu dukung AbgYan.. Lenguh tau.. 

Then, dalam pukul 5.45pm gitu we all set home.. xde jem pun, Alhamdulillah, sebelum smp rumah, singgah jap ke pasar malam cari mende2 nak makan.. tapi sosak sosak.. ramai btol org.. xde la beli takut sampai Maghrib nanti pn lom abes mbeli..


So, malam.. masing2 kepenatan especially me and maksu yg dukung AbgYan berganti2 ni..Kesimpulan, today memang best and penatzz sangat.. KakNgah dan KakLong pula dapat habuan dari opah and pakngah.. Opah sponsor dress event (haha) and their pricess shoe pula pakngah yg sponsor.. and night dress Frozen Let It Go with Doll Slipper pulak.. opah lg sekali sponsor hehe.. tq opah, pakngah and maksu.. len kali p jalan and sponsor lagi yekk.. yeee haaa..




Popular posts from this blog

Whatsapp Blue Tick : Apa Maksudnya?

Yeeehuuuu!!! Dexandra Perfumes dah restocked!!

I LOVE LOVE LOVE DEXANDRA PERFUME!