Posts

Showing posts from September, 2014

Oh Nooo!! Hilang Trademark Korea AbgYan..

Image
Pagi ni Mama ngantuk sangat.. Last nite sambung jahit baju budak-budak.. Tu pun takkk juga siap.. AbgYan asik kacau.. So Mama sambung tdo jap pas Subuh.. Bangun aje pukul 9am td nak Solat Dhuha, Mama tengok AbgYan pun dah bangun.. Tapi muka AbgYan macam sedikit pelik.. Mama tenung lama, tang mana yang lain..

Rupanya.. Oh nooo.. Appa gunting rambut depan and sideben AbgYan.. Sebab seminggu dua ni AbgYan asik garu telinga sampai merah, gatal sebab rambut asik masuk telinga.. Appa gunting sebelum pi keje pagi tadi, masa Mama and AbgYan tdo.. wuaaa.. Serius Mama rasa macam sedih sebab bila AbgYan berambut ala Korea macam sebelum ni, AbgYan nampak mcm sangat manja boy.. Now.. nampak macam manja boy yang dipaksa masuk askar haha.. Cian pulak kat AbgYan.
Mama Whatsapp Maksu.. Maksu terkejut and sad, hilang comey gwiyomi katanye.. huhu AbgYan pun sangat manja dengan Maksu.. Hmm.. maybe Mama and Maksu bit sad sebab sebelum ni jaga gegel aje, takde sibuk nak potong rambut baby kecik camni.. Bo…

Visiting My Mom In Law (MIL)

Image
Alhamdulillah.. today awal pagi pi visit MIL kat Selayang. Yang bestnya bila dihidangkan dengan my favo Crunchy Caramel Sunflower Seed atau nama omputehnya Biskut Karamel Kuaci Rangup.. SIL yang buat hihi.. 
Biasanya yang jual kat luar either Karamel Almond atau Karamel Nut aje kan.. yang ni kuaci semata-mata.. Serius tak Dura xdapat berhenti makan, u olls.. Sedappp sangat! Nak buat sendiri takde chance (my sewing project pun dah tertangguh!). Last-last MIL bekalkan sebalang penuh bawa balik , haha.. Dura terima dengan hati berboonga-boonga, ye lah sape yg nak kasi free crunchy cenggini, kat luar RM25 untuk saiz 1/2 balang Dura ni tau! ;p

Bukan setakat tu aje, siap ade dodol buatan sendiri, jajan untuk my dotters yang dipek cantik sorang satu (rajinnye Mak!), and Oat Choco yang tengah popular sekarang ni.. That's why visiting my Mom and MIL masih buatkan Dura rasa macam balik kampung even kat Selayang and KL aje.. Sebab tiap kali balik mesti bawa bekalan dari 'kampung'.. …

Sup Ayam Special Hasil Air Tangan Appa

Image
Hari ni Mama sangat mengantuk. Sebab AbgYan last nite tido lambat.. Almost 2.30am baru tido. So, after Subuh, Mama breakfast siap-siap, pastu kemas rumah sikit-sikit (sebab nak kasi perut hadam cepat hahaha).. Lepas buat Solat Dhuha, Mama sambung tido balik. Almost noon baru Mama terjaga.
Mama baru nak tanya kat Appa, nak makan apa hari ni. Rupanya rezeki Mama and budak-budak makan nasi lauk sup ayam hasil air tangan Appa hihi.. Biasanya kalau Appa yang masak, mesti habis licin walaupun sekadar sup ayam.. Rasa memang sedap.. Pandai Appa masak eh.. budak-budak siap minta nak tambah ayamlah, fishball lagi lah.. Kadang-kadang nasi pun jadi tak cukup hehe..
Well, hari ni Alhamdulillah kenyang makan Appa masak. Malam supper roti bakar pulak hihi.. Yang penting hari ni, Mama dapat rehat seharian.. Yee haa.. TQ ye Appa.. hihi So, Mama dah puas relax.. Ni baru update blog.. Now nak tido dah.. Gudnite :) Zzzzz

AbangYan Got Fever...

Image
Since yesterday AbangYan merengek.. Tengok muka dah tersangat-sangat mengantuk, tapi bila bobom (baring), takmo tido.. cry cry cry.. last-last.. Mama hug AbangYan, then baru AbangYan nak tido.. Rupanya AbangYan demam.. Mula-mula tak pasan. Bila AbangYan tengah tido, Mama kiss AbangYan, then baru rasa forehead dan tummy AbangYan panas.. Cian AbangYan Mama neh..
Takpe cayang.. Mama kasi non non non banyak-banyak ye.. InsyaAllah, minum sekali dengan Jus Alkali Himax5, AbangYan sembuh cepat ye, dengan izin Allah SWT.. Mama tak senang duduk time AbangYan demam. Sebab time tu AbangYan bertambah2 lah manja dengan Mama, tengok Mama berdiri aje dah dobik-dobik (jebik huhu).. 
Ok.. AbangYan tengah tido, dapatlah Mama update blog skejap. Nak sambung projek menjahit Mama yang dah berapa minggu tergendala.. Bila lah nak siap??

Selamat Menyambut Hari Malaysia 16 Sep 2014

Image
Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Kak Dura nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Malaysia kepada seluruh rakyat Malaysia yang berbilang bangsa ni. Semoga kedamaian, keamanan dan keharmonian rakyat Malaysia terus berkekalan. Amin. #sayasayangmalaysia

Mood menjahit datang lagi :)

Image
Mama beli kain ni rasa beh kuang 2 weeks ago (or more) masa jalan-jalan di MidVal. Pastu rasa tingin nak beli something, tak lain tak bukan, mesti beli kain ela haha.. Appa pun hokeyy aje (memang tak pernah cakap x hokeyy pun huhu).. Actually takde pun yang kenan color-color kat situ, plus, masa tu takde offer. Lagipun Mama saje-saje je nak beli (tapi dalam kepala dah ada design nak buat hehe).. Last-last beli juga le dua pasang kain, lepas round dekat 3x dalam kedai tu.. Haha.. Tapi bila balik rumah, rasa nyesal pulak beli kain color tu.. Macam tak sesuai je nak buat design yg bermain2 di minda neh, chewahhh.. Soalan paling cepu mas.. time bila sebenarnya nak menjait neh? Coz seingat Mama, sejak preggy AbgYan 3rd trimester sampai la AbgYan dah umo 9mo ni, Mama baru dpt jait sehelai je blouse utk Mama sendiri.. Selebihnya semua beli tmasuklah baju raya huhu.. Why? Coz AbgYan memang asik melekat je dgn Mama.. Sebiji macam kakak-kakak dia masa kecik sebab all of them mama direct breast…

Goodbye to my Mineral Coffee 'Mate'

Image
Uwaaaa.. selepas sekian lama berkhidmat siang malam pagi petang, akhirnya pergi jua my fav boiler water.. Kesayangan saya sebab my mom yg hadiahkan tau :) saaayang sgt2.. A 'mate' to my Mineral Coffee and Mineralatte Coffee.. 
Huhu.. Infom Appa Yan, boiler water dah rosak.. "Pakai aje cerek lam stor tu" katanyer.. :( bukannye dia tak tau, ku malas btoi nak transfer ayaq panas lam flask.. Pastu bila dah ayaq dah sejuk nak transfer pulak lam tumbler... Banyak lagi keje eden nak buat heheh... Aii kan BuzzynessMom haha Alasan sungguh, kau Dura!


AbgYan is grown up!

Image
Appa took the pics last nite after we went for groceries shopping. But dunno why, Mama rasa sad tengok pic ni.. Maybe sebab tgk gelagat Abang Yan dalam pic ni..
Dah besar dah anak Mama sorang ni.. Minggu lepas masa jenjalan dengan Opah, PakNgah and Maksu, AbgYan langsung xnak berenggang dengan Mama, dok lam stroller pun taknak.. Ended up dengan dukung AbgYan bgilir2 dengan MakSu huhu.. Masa KakLong and KakNgah duduk lam singing car pun, AbgYan taknak dok sama, kene juga Mama yang pegang AbgYan..
But last nite, Appa dengan senangnya letak AbgYan atas singing car tu, mainlah dorang sorang satu termasuk KakLong and KakNgah.. AbgYan mula2 terpinga-pinga, xtau nak buat ape, last2 bila dapat pegang stereng, ape lagi.. saya putar roda ini.. hehe
AbgYan pun dah pandai tidur sendiri.. Kadang2 bila ngantuk, guling sana, guling sini.. tengok2 dah tidur.. tapi tu kadang2 ajelah.. sebab biasanye nak kene bf dulu, tepuk2 sket, peluk2 sket baru AbgYan tido. AbgYan, in fact semua anak2 Mama tak pernah di…

A day out with family

Image
Assalamualaikum.. Morning u olls.. Dah start keje ke? Semalam cuti ganti Merdeka, mesti ramai outing with family kan. So do I. All of us, me kids, my mom, sis and bro have a big day out, not really big as we just go jalan2 only and without my dad and hubby; but it such a big day seems all of us sudah lama bangat tak hang out reramai cenggini.. Oopp, maksu not in the pic as she was the photographer and pakngah tgh cek2 kete, as a driver of coz :)


Not much, 1st we all went to Tesco Ampang dulu, hajatnya nak settlekan my mom's printer warranti. Baru beli 2bln lepas, tapi still xleh pakai sebab xleh link ke pc.. I thot can claim the warranty kt situ, tapi rupanye hampeh.. kene p ke Hp HQ di PJ kata staf Tesco tu.. adoyai.. so, nx time la pulak p PJ, as yesterday all office closed kan (cuti ganti merdeka).
Then, dah alang2 pi sana, we all bw la budak2 men2 kt situ.. Ade la 5 ke6 mesin mainan tu.. sekali main RM2, pakngah blanje.. main lah dorg kt situ.. FYI, ramai btol org semalam.. huhu…