Posts

Showing posts from August, 2014

Selamat Menyambut Kemerdekaan Malaysia Ke-57!

Image
Assalamualaikum.. Hai Malaysian. Selamat menyambut ulangtahun Kemerdekaan Malaysia ke-57.. Tanggal 31.. Bulan 8...57.. heheh Semangat pulak menyanyi...
Alhamdulillah, dipanjangkan umur untuk merasai nak menghargai kemerdekaan Malaysia yang ke-57. Walau negara tercinta ini dilanda badai, Malaysia tetap dihatiku. Saya sayang negara kelahiran dan tempat saya membesar, Malaysia :)
Hargai, cintai dan sayangilah #tempattumpahnyadarahku #Malaysia
#Merdeka #Merdeka #Merdeka #disinilahirnyasebuahcinta #ilovemalaysia #malaysiadihatiku
Jom #cuticutimalaysia :)


KL, Aku Datang..

Image
Alhamdulillah, selamat tiba di kampung halaman, KL hehe.. macam jauh sangat je :) me and kiddos je spend few nites kat sini, hubby kene balik pasal esok kene keje.
Masuk aje dalam rumah, kami disambut dengan juadah raya.. lagi sekali? Erkk.. rasa macam balik beraya lagi aje hihi.. siap ade ketupat gitu.. bukan mak buat la, beli.. tak de keje mak nak buat setakat dua tiga ketul tu, katanyerrr hehe sekejap tadi baru je cakap kat adik, mak semangat btoi sambut merdeka, siap gantung bendera kat grill.. rupanya mak lagi semangat dengan sambutan raya yg blom abes lagi ;p kidding mom!
Okes, esok saya kibar bendera Malaysia dalam blog ye :) 


Finally, It's Friday!

Image
Alhamdulillah, masih berpeluang menikmati hari Jumaat yang indah penghulu segala hari. Saya sangat suka hari Jumaat, sejak zaman bekerja dulu sampai la sekarang dok rumah everyday pun, bila tiba hari jumaat, rasa suatu kelainan daripada hari-hari lain :) What an amazing day, kan :)
Pagi ni as usual, breakfast dengan Mineral Coffee, but this time not with Latte'.. Rindu nak minum 'pure' Mineral Coffee :). A sachet, sambil makan roti bakar, huhu, best.. Kene pulak anak-anak still tidur lagi.. Mama ape lagi lah, rasa nak duduk minum kopi lama-lama coz sejak ade AbgYan my lil boy ni, masa untuk duduk di meja makan tersangat lah limited, as AbgYan sangat tak boleh berenggang dengan Mama hokeyyy.. yang sometimes not ok, especially time nak solat.. aduyaii..
Noon, masak jap, then, kemas2 baju nak 'balik kampung' esok ;) Tak lupa juga, bawa stock Mineral Coffee and Marine Essence Body Wash :) Kat sana boleh kata semua 'hantu kopi' la hehe Okay. So, sesape yang nak st…

Mama Yang Sakit Kepala

Image
Last nite Mama sakit kepala sangat, banyak angin dalam badan dan kepala agaknye. Berdenyut2 rasa mcm angin menyucuk2 nak keluar thru kulit kepala. Sangat sakit. Time solat, bila sujud, terasa angin berpusu2 ke semua arah kepala. Y Rabbi, Ya Allah, sakitnya tak dapat digambarkan. Rasanya sebab lately kurang rehat and tidur. Mama minum segelas air yg dititis dgn 11 titis Jus Alkali Himax5, then spray jus tersebut kat kepala yg sakit. Pastu Mama pun baring sebelah abg Yan, tepuk2 abg, last2 Mama yang tertidur.
Bila Mama tjaga, tgk Abg Yan tgh main dengan fav basket dia tu.. bersama dgn his sisters yang sibuk main dengan doll Elsa and Anna. Aduyai.. tdo lah Abg Yan.. Tdolah Kak Long, K Ngah. Lagi sakit kepala Mama tgk anak2 Mama bersukaria pukul 3 pagi!



BB Plus Collagen: Beri 7 Hasil Kulit Cantik

Image
♥Nak meremajakan kulit? ♥Nak merawat kulit kusam dan gelap? ♥Nak menghilangkan jerawat dan memadamkan parut jerawat? ♥Nak dapatkan kulit lebih cerah, sihat, lembut dan gebu? ♥Nak merawat kulit mengelupas di muka atau kulit merekah di tumit kaki?

Hot product in da house u olls!
BB Plus Collagen bukan beri anda 1, 2 atau 3, tetapi 7 hasil kulit cantik seperti yang semua ladies impikan..
------------------------------------ 7 HASIL KULIT CANTIK ----------------------------------- 1-Kulit wajah berseri dan cerah 2-Kulit lebih anjal dan tegang 3-Kulit lebih halus dan gebu 4-Kulit lebih lembap 5-Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan 6-Kulit lebih cepat sembuh dan pulih 7-Kulit kurang kerosakan akibat sinaran matahari

-------------------------------------------- KENAPA MESTI BB PLUS COLLAGEN --------------------------------------------- -1st-
Of coz sebab ianya HALAL :)

-2nd-
Ia mengandungi kolagen ikan yang bermutu tinggi dan sesuai dengan tubuh manusia serta mempunyai kandungan asid amino yang m…

Sabun Marine Essence a.k.a Sabun Magic

Image
Marine Essence Beauty Bar Soap @ Sabun Ketiak @ Sabun Hijau @ Sabun Eczema @ Sabun Magic

Ni adalah produk paling dan terlajak larisss bagi produk Marine Essence. Stok cepat licin walaupun baru restock. Macam tu sekali orang dok mencari sabun ni tau. Almaklum, Sabun Magic lah katakan. Pernah lah satu Malaysia kehabisan stok ni sebab hi-demand dari pelanggan. Hebat tak hebat tu??

Sabun ni dipanggil Sabun Magic sebab dia boleh buat magic. Walaupun ia hanya sabun dan bukan seorang David Blaine atau Chris Angel atau Cyril Takayama; tapi ia boleh cerahkan ketiak dan bahagian tubuh lain yang ada kesan daki kotoran degil payah nak hilang tu.



--------------------------------------------------
Fungsi Marine Essence Beauty Bar @ Magic Soap
---------------------------------------------------
- cerahkan ketiak, siku, lutut, buku lali, belakang leher dan kurangkan kesan stretchmark
- rawat Eczema bayi
- atasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, kulit berminyak, kulit kering, panau, kudis, kulit mengelu…

Jom Nikmati My Mineralatte Coffee

Image
U olls tau kan pasal Mineral Coffee. Kalau tak tahu apa ke bendenya Mineral Coffee tu, boleh rujuk entry yang lepas di sini: Mineral Coffee
Tapi hari ini saya nak kongsi cara nikmati Mineral Coffee dengan rasa yang lebih creamy, which is Mineralatte Coffee. Latte Coffee dalam bahasa mudah adalah kopi pekat yang ditambah dengan steamed milk. Kalau kita ke Coffee House, of coz boleh order Mocha Latte, Cappucino atau apa-apa juga kopi yang kita nak kan.. Tapi ianya hanya kopi lazat dengan aroma harum sahaja.
Hari ni, kita cuba minum home made Latte Coffee pula menggunakan Mineral Coffee. Kenapa Mineral Coffee? Sebab ia adalah kopi harum hasil adunan bijian kopi Robusta dan Garam Buluh, maka ia adalah minuman bernutrisi tinggi yang kaya Magnesium. So, bila kita ber Latte dengan Mineral Coffee di rumah, kita bukan hanya menikmati DUA tetapi TIGA kebaikan iaitu kopi lazat, aroma harum dan juga hidangan minuman yang sihat untuk tubuh badan.
Camne nak ber Mineralatte Coffee? Simplest way, adalah…

Gunakan 200% media sosial sebagai medium pemasaran

Image
Betullah kata orang, komunikasi zaman sekarang tiada batasan. Saya dah berbisnes online since 5 years ago. Selama itu, handphone saya pun silih bertukar ganti ikut peredaran semasa. Tapi yang masih di takuk lama adalah saya. Handphone aje bertukar, tapi saya malas nak ambil tahu pasal sistem komunikasi terkini macam Tweeter, Whatsapp dan Instagram.
The one and only thing yang saya mahir is Facebook, which saya gunakan 200% untuk marketing my business. Sejak bermula Tweeter, Whatsapp dan Instagram, saya dah tak ambil peduli. To me there are nothing related to business, so takde hal lah kalau tak tau cara nak gunakannya pun. Tapi, pertama kali saya rasa agak ketinggalan is bila kawan sekolah lama ajak saya join Whatsapp Group untuk chatting dengan kawan-kawan lama yang lain. Bukan susah pun nak buat, just register aje, then chatting la berapa lama pun kan.. so, saya register.
Sedang elok aja saya register, Whatsapp semakin berkembang. Kalau dulu, customer nak order barang semua thru Call,…